Tulossa

Kirakan Kesäteatteri siirtää Pekka Töpöhännän esityskauden kesälle 2021


Vallitseva koronavirusepidemia ja sen myötä olevan poikkeustilanteen takia Kirakan Kesäteatteriyhdistyksen hallitus päätti kiirastorstaina pidetyssä ylimääräisessä hallituksen kokouksessa, että kesälle 2020 kaavailtu Pekka Töpöhännän esityskausi siirretään vuodella eteenpäin.

Päätös oli raskas, mutta oikea, sillä haluamme kantaa vastuumme tässä haastavassa ja epävakaassa tilanteessa. Harjoitukset ovat olleet jo tauolla kolme viikkoa ja koska epidemiaa hidastavien toimenpiteiden purkamisesta ei ole varmaa tietoa, niin aika käy vähiin kesän näytelmän toteuttamiseen. On myös todennäköistä, etteivät ihmiset lähde katsomaan lapsiensa kanssa koko perheen näytelmää, vaikka uusia päätöksiä tulisi valtioneuvoston puolelta nopeastikin.

Pekka Töpöhännän ensi-iltaa oli tarkoitus pitää juhannusviikon tiistaina 16.6.2020. Kesän 2021 esityksistä tiedotetaan erikseen myöhempänä ajankohtana. Kirakan Kesäteatterin esityskausi on kuitenkin lähes aina ollut juhannuksen tienoilla, tiiviinä kahden tai kolmen viikon esityskaudella.

Kirakassa nähtävän näytelmän on suomentanut ja dramatisoinut Anneli Mäkelä. Kyseinen versio näytelmästä on nähty muun muassa Helsingin kaupunginteatterissa.
Pekka Töpöhäntä-kirjojen isä Gösta Knutsson osti lapsena maalla ollessaan hännättömän kissanpennun. Vuosia myöhemmin hän kertoi tarinoita kissastaan ja näistä tarinoista syntyi kirjasarja. Ensimmäinen suomennos ilmestyi vuonna 1943. Kirjoista on myös tehty usealle suomalaiselle tuttu piirrossarja, sekä elokuvia. Tammikuussa sai myös ensi-iltansa tuore Pekka Töpöhäntä-elokuva.

Tarinassa seurataan Pekka Töpöhännän saapumista kaupunkiin, jossa ilkeä Monni ottaa hänet saman tien silmätikukseen. Pekka seikkailee markkinoilla, juoksukilpailussa ja lopulta Tukholmassakin. Monni yrittää parhaansa nöyryyttääkseen Pekkaa, mutta onneksi aina löytyy myös ystäviä.